Oorreflex

Alle organen en weefsels weerspiegelen net zoals in de voeten ook in de oren. De reflexpunten op de oren staan direct in verbinding met psychische punten, organen en weefsels elders in het lichaam. Oorreflex geeft zeer snel resultaat bij verschillende soorten pijnklachten en kan ook ingezet worden bij verslavingen (rookverslaving, eetverslaving etc.), allergieën, depressies etc.

Link Meer info

Oorreflex gebruik ik in de praktijk meestal aanvullend op klachten waar een klant mee komt.

Heeft een klant bv schouder- en nekklachten met pijn, met 1 of 2 naalden is de pijn anders, waardoor en nek/schoudermassage plezieriger is en effectiever werkt. Soms is 1 naald al voldoende om de pijn helemaal bijna weg te halen. Een klant met pijnlijke bovenbeen spier kan bijna niet lopen, met 1 naald trekt de pijn meteen weg. Meestal combineer ik een paar naalden, bv ook reflexpunt voor spierontspanning en algehele ontspanning, voor beter resultaat.

Naalden kunnen 30 minuten blijven zitten, maar ik kan ook verblijfsnaalden zetten die tot 3 weken mogen blijven zitten. Drie weken lang krijgt je lichaam een extra impuls. Bij pijnklachten kan je dan zelf de verblijfsnaald activeren.

Niet iedereen is gecharmeerd van naalden. Kinderen al helemaal niet. Zaadjes kun je ook plakken op reflexpunten in de oren. Die kunnen ook al heel pijnlijk zijn. Mocht je verblijfsnaalden of zaden in je oren hebben, je bent altijd vrij om ze eerder weg te halen.

Elke klacht kun je behandelen met oorreflex. Een klant met hoge koorts wat i.v.m. ziekenhuisbehandeling niet wezenlijk was, heb ik via oorreflex geholpen. De volgende dag was de koorts gedaald. De koorts van deze klant was geen normale griepkoorts.

Koorts is belangrijk voor het lichaam om ziekte te bestrijden en de ziekte uit het lichaam te krijgen. Koorts tussen 39 en 41 graden is goed. Koorts begeleiden is belangrijk, ook bij kleine kinderen. Te hoge koorts kun je verlagen om baby’s citroensokjes aan te trekken. Bij volwassenen kun je de kuiten afkoelen met koude natte kompressen of citroenkompressen (citroen in water vermengt).

Verslavingen

Oorreflex bij verslavingen werkt zeer ondersteunend. Bij rookverslaving werkt het beste als je al een dag gestopt bent, want dan ben je namelijk ook zelf al gemotiveerd. Ook zeer effectief bij nagelbijtverslaving. Zelf bijt ik mijn nagels vanaf mijn 8ste jaar. Als ik naalden in mijn oren heb, dan bijt ik niet. Natuurlijk moet je ook met de achtergrond van de verslaving aandacht geven, om niet terug te vallen in je oude patroon.

Reacties na ooracupunctuur

Een verblijfsnaald kan even gevoelig zijn, maar daarna voel je gelijk verlichting in je klacht. Mits de naald goed zit. Als iemand beenklachten heeft en je prikt reflexpunt van het been en er gebeurt niets, mogelijk zit de oorzaak in de onderrug en moet je de onderrug als reflexpunt ook meeprikken.

Een normale reactie is dat het oor kan gaan gloeien en rood ziet. Iets gevoelig kan het zijn, maar echt pijn doen mag niet.

Nikkelallergie is een contra-indicatie voor naalden. Zaden kunnen altijd.

Als iemand allergisch reageert of de verblijfsnaald wordt te pijnlijk, dan moet je de naald eruit halen! Je wil geen ontstoken oor hebben. Een negatieve reactie komt omdat het lichaam vindt dat het niet goed zit of er niet hoort of het heeft voldoende zijn werk gedaan.