Handreflex

In onze handen zijn alle organen als een reflexzone terug te vinden zoals: huid, spieren, botten zenuwen, organen. Door deze punten te masseren geef je een signaal naar de hersenen, die weer een signaal geven naar het te behandelen orgaan. Zo werk je indirect op het hele lichaam. Je stimuleert hiermee om het lichaam zichzelf te genezen.

Traditionele handreflex is te vergelijken met de reflexkaarten die  je ook voor de voeten hebt. Rechter hand staat voor rechter kant lichaam en linker hand staat voor linker kant lichaam. Zo zit je milt op de linker hand en de lever op de rechter hand. De duimen het hoofd.

Koreaanse Handreflex werkt met een micro-meridianen systeem op de handen. Alle meridianen weerspiegeld in de handen. Elke meridiaanpunt kun je weer koppelen aan problemen in het lichaam. Beide handen weerspiegelen het hele lichaam. De middelvinger het hoofd en de vingers de ledematen. Koreaanse handreflex kan effectief bij pijnklachten in het lichaam werken.

Voor welke klachten kan je handreflex toepassen?

Alle problemen kan je via handreflex aandacht geven. Het is niet altijd mogelijk om voetreflex toe te passen, omdat klanten te veel pijn aan hun voeten hebben of een andere reden. Het eerste doel van een behandeling is verlichting / verandering geven van de klacht.

Hoe bijzonder is het als je zelf je handen kan masseren en wat zou dit voor je lichaam betekenen?

Wil jij handreflex leren tijdens een workshop?