Dorn Techniek

De Dorn-methode is een zachte effectieve manier om wervel scheefstand en beenlengteverschil op te heffen. Bij de behandeling kan je verandering in je lichaam voelen, je kan meer ruimte in je rug of nek ervaren. Eerste doel is vermindering van de scheefstand en beenlengteverschil. Voor blijvend resultaat leer je zelf thuis zelfhulpoefeningen te doen voor blijvend resultaat. De Dorn Techniek is bij een consult een onderdeel van de TuiNa massage.

Hoe zou het zijn om je beenlengte te verminderen en je hakverhoging de deur uit te doen?

De basis van de Dorn-methode is het corrigeren van een beenlengteverschil. 75% van de mensen heeft een (zonder dat ze het vaak weten) een beenlengteverschil. Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet meer optimaal kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan. Gedacht kan worden aan kyfose, lordose, scoliose, bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine. Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen (omzwikken) of vertillen.

Met de Dorn-methode kun je het ‘langere’ been verkorten, door de ruimte die bij gewrichten zit te veranderen. Beenlengte verschil komt vaak door de ruimte in de heupkom, maar ook bij knieën. Veelal hebben klanten zwakke banden. Als je been “langer” is dan staat je hele rug en schedel scheef.

Hoe zou het zijn om weer rechter te lopen?

Voor optimale resultaat zul je de Dorn-methode eerst om de week moeten herhalen en daarna afbouwen. Klanten komen daarna een paar keer per jaar om het bij te houden, zij voelen zelf aan wanneer ze het nodig hebben. Als ze de huiswerkoefeningen regelmatig doen is minder behandeling nodig.

De Dorn-methode combineer ik met Tuina massage van de nek en rug, om ook de spieren te ontspannen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van Sint Jansolie welke diep inwerkt op het weefsel en de tussenwervelschijven.